Učitavanje...

loading

Preporuke za održavanje prema tipu proizvoda

Preporuke za održavanje prema tipu proizvoda:
* Držite vašu odeću/proizvode dalje od toplote i vatre. Prirodni ili proizvodi od sintetike se, usled svoje prirode, lako pale ili tope.
Spoljna odeća:
* Za čišćenje voskom prekrivenih pamučnih proizvoda mrlje očistite koristeći hladan, vlažan sunđer i pustite da se osuši. Ne primenjivati hemijsko čišćenje ili hemijske deterdžente. Možete da primenite rastvore koji sprečavaju mrlje na delove koji se često zaprljaju, ali budite sigurni da ti rastvori ne štete proizvodu i/ili drugim proizvodima.
* Zbog njihovih karakteristika šivenja, dizajna i performansi, negu i održavanje celokupne spoljne odeće treba vršiti prema uputstvima odštampanim na etiketi za negu vašeg proizvoda. U suprotnom može doći do deformisanja vašeg proizvoda.
Denim:
* Denim proizvodi se boje indigo bojom. Zbog prirodnih karakteristika indiga, njihova boja može izbledeti zbog pranja i korišćenja. Denim proizvodi se mogu trljati i o druge proizvode koji su tokom upotrebe izloženi trljanju (kao što je donji veš) i o druge proizvode svetlih boja koji se peru zajedno.
* Perite denim proizvode odvojeno ili sa proizvodima sličnih boja kako biste to izbegli i obavezno ih perite izvrnute.
Odeća za kupanje:
* Odeća za kupanje (poput kupaćih kostima, bikinija ili šorceva za kupanje) može izgubiti svojstva usled korišćenja krema za sunčanje/sredstava za zaštitu od sunca, ulja za sunčanje ili usled dejstva hlorisane vode. Iz tog razloga isperite ove predmete hladnom vodom odmah nakon korišćenja i osušite ih bez izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti.
Proizvodi koje ne treba peglati:
* Čvrsto uvijte proizvode (koji su obično izrađeni od nabrane tkanine) i zavežite ih kada su vlažni nakon pranja. Kada se isuše, odvežite čvor i okačite ih. Ne peglajte ove proizvode.
* Posebno se postarajte da ne peglate plisirane proizvode.
Proizvodi od vune:
* Ako je na etiketi za negu naznačeno da se vaši proizvodi mogu prati u mašini za pranje veša, pažljivo ih operite vrlo lagano.
* Ostalu vunenu odeću operite ručno u hladnoj vodi, bez trljanja, i isperite je. Nikada ne sušite odeću u mašini za sušenje sa centrifugom.
* Pranje na visokoj temperaturi ili sušenje u mašini sa centrifugom dovešće do skupljanja vunenih proizvoda.
* Zbog trljanja tokom upotrebe, njihova struktura tkanina i ljuspica na površini, vunena odeća može vremenom početi da se troši.
* Ispeglajte vašu vunenu odeću na najnižim mogućim temperaturama. Budite sigurni da proizvode prilikom peglanja ne izlažete temperaturama iznad navedenih na etiketama.
Trikotaža:
* Perite svoju trikotažu na niskoj temperaturi i vodite računa da peglanje ne prelazi jednu ili dve oznake na pegli u zavisnosti od vrste proizvoda. Obavezno sledite preporuke na etiketama za negu.
* Zbog svojih struktura tkanina, kada se kače da se osuše, trikotažni proizvodi se mogu deformisati ili istegnuti. Stoga ih obavezno položite i osušite prema vrsti predmeta.
Sintetički proizvodi:
* Proizvodi od sintetičkih tkanina su vrlo osetljivi na temperaturu. Treba ih oprati u hladnoj vodi i peglati na niskoj temperaturi, bez pare.
* Zbog strukture njihove tkanine lako su zapaljivi. Iz tog razloga ih nemojte sušiti u blizini grejača poput peći ili radijatora.